Dé klantgerichte ingenieurs

Vastgoedadvies

Binnen Ingenieursbureau IOB is de afdeling Vastgoedadvies hét aanspreekpunt voor al uw beheer- en onderhoudsvraagstukken. Daarnaast kunt u hier ook terecht voor advies over renovatie en transformatie van uw bestaande vastgoed.

De specialisten van de afdeling Vastgoedadvies adviseren u graag over hoe u:

  • De levensduur van uw vastgoed duurzaam verlengt;
  • De onderhoudsstaat van uw vastgoed verbetert;
  • Uw vastgoed conform huidige eisen verduurzaamt;
  • De ‘total cost of ownership’ van uw vastgoed optimaliseert.

Ook kunt u bij kunt bij de afdeling Vastgoedadvies terecht voor het laten uitvoeren van conditiemetingen conform de NEN2767 normering en het opstellen van meerjarenonderhoudsplannen (MJOP’s).

Conditiemetingen (conform NEN 2767)

De eerste stap in effectief beheer en onderhoud is het in kaart brengen van de technische staat van uw vastgoed. Dit doen wij met behulp van een quickscan of een conditiemeting. Waar een quickscan een beeld geeft van de globale kwaliteit van uw vastgoed, is een conditiemeting uitgebreider. Met een conditiemeting wordt namelijk de kwaliteit van alle aanwezige bouw- en installatiedelen van uw vastgoed beoordeeld en vastgelegd. Elk element wordt conform de NEN2767 voorzien van een conditiescore. De NEN2767 norm zorgt er dan ook voor dat alle elementen objectief en conform kunnen worden beoordeeld. Het totaaloverzicht van alle conditiescores samen geeft een objectief beeld over de staat van uw vastgoed en geeft aan waar onderhoud (op termijn) nodig is.

Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

Als de kwaliteit van uw vastgoed is bepaald, wordt mede op basis van uw ambities het onderhoudsplan opgesteld. Dit meerjarenonderhoudsplan geeft inzicht in de te nemen ingrepen en de bijbehorende kosten. Zo weet u precies hoeveel u elk jaar voor het beheer en onderhoud in de begroting moet reserveren en kunnen investeringen eenvoudig worden verantwoord. Bij het opstellen van het MJOP houden onze specialisten uiteraard rekening met natuurlijke vervangmomenten. Dit om onnodige kosten zoveel mogelijk te beperken en investeringen evenredig over de looptijd uit te smeren.

Heeft u duurzaamheidsambities? Dan kunt u bij ingenieursbureau IOB ook kiezen voor een duurzaam meerjarenonderhoudsplan. In dit MJOP wordt naast de benodigde investeringen vanuit het oogpunt van regulier onderhoud, ook rekening gehouden met alternatieve duurzamere toepassingen. Niet alleen voldoet uw vastgoed ook op (langere) termijn aan de strengere eisen vanuit de overheid, ook zorgt u daarmee voor een besparing op bijvoorbeeld uw energielasten. Een win-win situatie dus!

Bij al onze diensten maken wij gebruik van de kennis en expertise van de andere disciplines binnen Ingenieursbureau IOB. Zo bent u verzekerd van een integraal advies dat voldoet aan alle actuele wet- en regelgeving.

Meer weten over duurzaam en circulair bouwen? Lees dan hier wat Ingenieursbureau IOB voor u kan betekenen.

Meer informatie?

Stel uw vraag aan onze specialisten!
Peter Struik
Adviseur Bouwtechniek-Sr. Bouwkostendeskundige
Patrick Meerkerk
Adviseur Vastgoedadvies

Ook voor deze diensten kunt u bij ons terecht:

  • Aanvragen van een sloopvergunning
  • Uitvoeren van een asbestinventarisatie
  • Opstellen van een Veiligheids- en gezondheidsplan (V&G-plan)