Dé klantgerichte ingenieurs

Installatietechniek

De installaties in een gebouw zijn vandaag de dag belangrijker dan ooit. Niet alleen hebben we te maken met aangescherpte eisen als gevolg van de maatschappelijke verduurzamingsopgave, we streven ook zelf naar steeds beter presterende gebouwen. Gebouwen moeten doorlopend comfortabeler en veiliger worden. Een ontwerp zit dus niet alleen bouwkundig goed in elkaar, maar bevat ook een duurzaam en slim installatieconcept!

U kunt bij de afdeling Installatietechniek terecht voor diensten als:

  • Het laten uitvoeren van een quickscan
  • Een integraal installatieconcept op maat

Quickscan

Hoe energiezuinig is uw gebouw? Dat is de vraag die centraal staat wanneer u kiest voor een quickscan. Met een quickscan worden mogelijke besparingen snel in beeld gebracht en helpen wij uw exploitatiekosten te verlagen.

Onze specialisten zullen in de eerste plaats de huidige energieprestaties in kaart brengen. Daarbij wordt gekeken naar de staat van het gebouw, de kwaliteit van bestaande installaties en hoe het gebouw wordt gebruikt. De quickscan geeft vervolgens inzicht in:

  • De elementen die zorgen voor energieverspilling
  • De mogelijkheden voor energiebesparing
  • De mate waarin het gebouw duurzaam wordt gebruik

Aan de hand van de bevindingen uit de quickscan en uw persoonlijke eisen en wensen wordt vervolgens advies op maat opgesteld. In dit advies geven onze specialisten aan hoe u de gewenste resultaten behaalt maar ook wat de financiële gevolgen zijn. Onze specialisten houden hierbij uiteraard ook zo veel mogelijk rekening met de onderhouds- en beheercyclus van uw gebouw. Een investering moet immers wel opwegen tegen de daadwerkelijke besparing!

Integraal installatieconcept op maat

Installatietechniek is een onlosmakelijk onderdeel van uw gebouwconcept. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de installaties ten behoeve van ventilatie, verwarming en verlichting. Een goed installatieconcept is dan ook een totaalpakket van maatregelen dat niet alleen past bij het bouwkundig ontwerp, maar ook is afgestemd op de wensen van de opdrachtgever en het beoogde gebruik van het gebouw. Geen eenvoudige opgave. Zeker niet als u bedenkt dat in het kader van duurzaamheid de eisen aan de geleverde prestaties van gebouwen ook steeds verder worden aangescherpt.

Onze specialisten helpen u bij het vormgeven van installatieconcepten voor al uw nieuwbouw-, renovatie of verduurzamingsprojecten. Hoewel zij u kunnen ondersteunen in elke fase van het bouwproces, schuiven zij idealiter al aan in het ontwerpproces. Daarmee bent u verzekerd van een optimaal gebouwconcept, maar voorkomt u ook kostbare aanpassingen achteraf.

Bij al onze diensten maken wij ook gebruik van de kennis en expertise van de andere disciplines binnen Ingenieursbureau IOB. Zo bent u verzekerd van een integraal advies dat voldoet aan de meest actuele wet- en regelgeving.

Meer informatie?

Stel uw vraag aan onze specialisten!
Hans van der Torren
Senior projectmanager Installatietechniek
Erik Mensen
Adviseur installatietechniek

Ook voor deze diensten kunt u terecht bij de afdeling installatietechniek:

  • Capaciteitsberekeningen
  • Exploitatieberekeningen
  • Energieprestatieberekeningen (EPC)
  • Risicoanalyses