Dé klantgerichte ingenieurs

Kwaliteitsborging

Vanaf 1 januari 2024 is de controle op de kwaliteit van het ontwerp en de bouw van nieuwe gebouwen niet langer de verantwoordelijkheid van gemeenten, maar van een private Kwaliteitsborger, zoals vastgesteld door de Wet Kwaliteitsborging (Wkb).

Onder deze wet moeten partijen in de bouw, onder toezicht van een onafhankelijke Kwaliteitsborger, zelf ervoor zorgen dat ze voldoen aan bouwtechnische voorschriften. IOB kan u als gecertificeerd Kwaliteitsborger gedurende dit gehele proces ontzorgen.

Borgingsplan

We beoordelen niet alleen inhoudelijk uw project, maar stellen ook een op maat gemaakte risicobeoordeling en borgingsplan op, afgestemd op uw behoefte als opdrachtgever. Tijdens de bouw bewaken we het borgingsplan en streven naar een efficiënt proces.

Oplevering

Bij de oplevering van het bouwwerk ontvangt u een Verklaring die aangeeft dat aan de bouwtechnische voorschriften is voldaan en het gebouw in gebruik kan worden genomen. Daarnaast wordt het dossier gevoegd gezag opgeleverd.

Alle kennis onder één dak

Met onze specialisten, het Instrument KIK en certificering volgens de BRL 5019, heeft IOB de juiste middelen om u volledig te ondersteunen in dit borgingsproces. U kunt ook private eisen toevoegen, zodat de kwaliteit van uw bouwwerk nog beter aansluit bij uw verwachtingen.

We nodigen u graag uit voor een gesprek om de mogelijkheden voor uw project te bespreken. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Meer informatie?

Stel uw vraag aan onze specialisten!
Jurjen Meuldijk
Adviseur Brandveiligheid-Bouwtechniek
Projectmanager

Onze diensten op het gebied van Kwaliteitsborging omvatten onder andere:

  • Planbeoordeling
  • Risicobeoordeling
  • Borgingsplan
  • Verklaring bevoegd gezag
  • Dossier bevoegd gezag
  • Private eisen
  • Subsidie STIPP