Dé klantgerichte ingenieurs

Constructietechniek

Wat een skelet voor het menselijk lichaam is, is de constructie voor een gebouw. Daarmee staat de constructie letterlijk en figuurlijk aan de basis van een project. Een goed doordacht constructief ontwerp sluit aan bij het toekomstig gebruik, maar is ook afgestemd op het gewenste duurzaamheidsniveau en installatieconcept. Voor het constructief ontwerp van uw projecten wilt u daarom niet zomaar goede adviseurs. U wilt de béste adviseurs. Die adviseurs vindt u bij IOB. IOB verzorgt niet voor niets al jaren de constructietekeningen, -berekeningen en advies voor projecten in de woningbouw, utiliteitsbouw en industrie.

U kunt bij de afdeling constructietechniek terecht voor diensten als:

  • Constructieberekeningen, constructietekeningen en advies
  • Beoordeling van de constructieve veiligheid

Constructieberekeningen, constructietekeningen en advies

De constructie borgt de draagkracht en daarmee de veiligheid van een gebouw. De keuze voor het type constructie hangt af van de eisen die worden gesteld aan onder andere de veiligheid, de energiezuinigheid én het comfort. Daarnaast kan ook de wens om gebruik te maken van circulaire materialen hierin een rol spelen. Onze constructeurs adviseren u graag over de mogelijkheden binnen uw (ver)bouwprojecten en onderbouwen dit advies met constructieberekeningen en constructietekeningen. Voor het uitwerken van de constructietekeningen maken wji gebruik van BIM (3D-model). Door de constructietekeningen, bouwtekeningen en installatieontwerpen in een BIM uit te werken kunnen ontwerpfouten tijdig worden opgespoord en afstemmingsverschillen worden voorkomen. Hierdoor kunnen faalkosten tot een minimum worden beperkt en bent u verzekerd van een integraal gebouwontwerp.

Lees hier meer over BIM binnen IOB.

Beoordeling van de constructieve veiligheid

Wilt u een pand gaan renoveren of transformeren? Laat onze adviseurs dan eerst de constructieve veiligheid van het gebouw toetsen. Zo weet u zeker dat uw plannen veilig kunnen worden uitgevoerd of welke maatregelen nodig zijn om het gebouw te versterken.

Bij al onze diensten maken wij ook gebruik van de kennis en expertise van de andere disciplines binnen Ingenieursbureau IOB. Zo bent u verzekerd van een integraal advies dat voldoet aan de meest actuele wet- en regelgeving.

Meer informatie?

Stel uw vraag aan onze specialisten!
Herman Siefers
Vakgroepmanager - Engineer Constructietechniek
Andre Lankhof
Adviseur Constructietechniek

Ook voor deze diensten kunt u terecht bij de afdeling constructietechniek:

  • Blastproof-berekeningen
  • Sterkteberekeningen
  • Stabiliteitsberekeningen
  • Second opinion