Dé klantgerichte ingenieurs

Bouwkostenadvies

Nieuwbouw-, transformatie- of renovatieprojecten, de haalbaarheid ervan hangt voor een groot deel af van de kosten om het plan te realiseren.

Daarom kunt u bij de specialisten van de afdeling Bouwkostenadvies terecht voor al uw vragen over:

  • De financiële haalbaarheid van uw bouw- en vastgoedprojecten
  • De marktconformiteit van aangeleverde inschrijfbegrotingen
  • De financiële gevolgen van alternatief materiaalgebruik

Berekenen financiële haalbaarheid van uw projecten

U heeft een bouwplan. U wilt bijvoorbeeld een nieuwbouwproject realiseren, een bestaand pand transformeren of grootschalige renovatie uitvoeren. Wat uw plan ook is, de haalbaarheid van uw project hangt grotendeels af van het kostenplaatje dat het project met zich meebrengt. Om zicht te krijgen in de kosten van uw projecten bent u bij de specialisten van IOB aan het juiste adres. Nadat zij uw plannen hebben bestudeerd, bepalen zij op elementniveau de bouwkosten en de bijkomende realisatiekosten zoals leges voor de benodigde vergunning. Zo heeft u een helder overzicht van de totale kosten en weet u precies wat u kunt verwachten.

Toetsen van aangeleverde prijzen en begrotingen

Heeft u eenmaal uw initiële investerings- of bouwbegroting? Dan kunt u ook in een later stadium tegen de nodige financiële vraagstukken aanlopen. Neem bijvoorbeeld het boordelen van aangeleverde prijzen en offertes. Zijn de prijzen wel marktconform? Zijn de aangeleverde prijzen juist en volledig? Welke risico’s liggen er in de offertes verscholen? Met hun kritische en deskundige blik ondersteunen onze specialisten u ook in dit stadium van uw projecten. Wilt u helemaal geen omkijken meer hebben naar de financiële kanten van uw bouwprojecten? Dan nemen onze specialisten u ook graag het bouwkostenmanagement en de prijsonderhandelingen uit handen.

Advies over alternatief materiaalgebruik

Tot slot kunnen onze specialisten u ook adviseren over de effecten van alternatieve materialen en bouwmethoden op uw begroting. Daardoor krijgt u inzicht in hoe u op materiaalkosten kunt besparen terwijl u aan kwaliteit niet hoeft in te leveren. Ook voor vragen over de kosten van het toepassen van meer duurzame of circulaire materialen kunt u bij onze specialisten terecht.

Meer informatie?

Stel uw vraag aan onze specialisten!
Peter Struik
Adviseur Bouwtechniek-Sr. Bouwkostendeskundige

Ook voor deze diensten kunt u terecht bij onze specialisten van bouwkostenadvies:

  • Bouw-economische vraagstukken
  • Financiële haalbaarheidsonderzoeken
  • Beoordeling van de bouw- en investeringskosten
  • Detailbegrotingen
  • Beoordelen aannemersbegrotingen
  • Voeren van prijsonderhandelingen