Nieuwbouw Theater De Stoep

Het ontwerp van het theater is gemaakt door UN Studio naar aanleiding van een prijsvraag in 2008. Het gebouw wordt aan de buitenzijde gekenmerkt door vloeiende, maar ook strakke lijnen en is op een zorgvuldige wijze ingepast in de omgeving. Het gebouw heeft een grote en een kleine zaal waar de bezoekers vanuit de foyer op een vloeiende manier naar toe worden geleid. Het theatercafé aan het water is ontworpen in de vorm van een amfitheater en kan worden gezien als derde zaal. Het project is gerealiseerd door Vorm Bouw B.V. uit Papendrecht.

IOB heeft de bouwkundige en constructieve engineering verzorgd, waarbij het project samen met de andere engineerende partijen, in een BIM-model is uitgewerkt.

Opdrachtgever
Gemeente Spijkenisse

Locatie
Spijkenisse

Omvang
7063 m² BVO

Expertise
Bouwtechniek
Constructietechniek