Nieuwbouw Rabobank Gouwestreek BREEAM Excellent

Nieuwbouw Rabobank Gouwestreek is één van de meest duurzame panden in Gouda en omstreken. Zo zijn er onder andere nestgelegenheden voor de gierzwaluw en wordt het pand verwarmd door middel van warmte-, koude-opslag en 254 PV-panelen Het nieuwe kantoor van Rabobank voldoet hiermee aan de certificering ‘BREEAM Excellent’. BREEAM-NL is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen.

Tender

Combinatie Dura Vermeer Bouw Zuid West/Kraaijvanger heeft eind december 2015 de ontwerp- en bouwtender voor de ontwikkeling en realisatie van een nieuw duurzaam kantoor voor Rabobank Gouwestreek gewonnen. IOB heeft in de gewonnen tender meegeschreven en een meerjaren onderhoud begroting (MJOB) opgesteld. Daarnaast heeft IOB gedurende alle fasen van het project de advisering voor de installaties en constructies verzorgd.

Samenwerking

Het ontwerp van Rabobank Gouwestreek is tot stand gekomen binnen een integraal Design & Build ontwerpteam bestaande uit Ingenieursbureau IOB, Kraaijvanger Architects, BOAG, DGMR met Dura Vermeer als opdrachtgever.

Rabobank