Bisonspoor Maarssen

Op de locatie van de voormalige Bestuursacademie (Bisonspoor 332) verrijst het nieuwe appartementengebouw ‘De Bison’ bestaande uit 75 huurappartementen. In 2018 is een begin gemaakt met het project voor de ontwikkeling van een gecombineerd woongebouw aan de Bisonspoor te Maarssen. Door omstandigheden is dat project destijds stilgelegd. Eind 2020 kwam bericht dat met een herzien plan de realisatie alsnog van start kan gaan. In de periode van begin 2021 tot eind 2021 is het VoorOntwerp (VO) verder uitgewerkt tot een Definitief Ontwerp (DO).

Samenwerkingsverband

Gemeente Stichtse Vecht en ontwikkelaar Urban Renewal VOF, een samenwerkingsverband tussen Dura Vermeer en KIKX Development, hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Met het ondertekenen van deze samenwerkingsovereenkomst is de ontwikkeling van het nieuwe appartementengebouw op deze locatie een stap dichterbij gekomen. Urban Renewal heeft IOB opnieuw gevraagd voor de advisering in diverse disciplines. De gevraagde werkzaamheden hebben voornamelijk betrekking op de discipline constructies voor de UO-fase (nadere uitwerking constructie, sterkteberekeningen, wapeningstekeningen, e.d.) en daarnaast controle van brandveiligheid, bouwfysica en installaties.

'De Bison'

In het plan zal 30 % sociale huur worden gerealiseerd. De opvallende goudkleurige schuingeplaatste metalen delen zorgen voor een mooi contrast en een levendig spel in de gevel. De verdiepte parkeerbak met splitlevel constructie houdt geparkeerde auto’s uit het zicht. Daarmee gaat het gehele gebouw naadloos op in de groene omgeving.

Planning

De planning is dat na de zomer gestart wordt met de bestemmingsplanprocedure, zodat de bouw medio 2022 kan starten.

Bisonspoor Maarssen

Onderstaande artist impressions: Klunder Architecten