Hof van Maerlant

Op woensdag 8 juli 2020 hebben gemeente Brielle en Ingenieursbureau IOB de realisatieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van het voormalige Rijks HBS/Maerlantcollege. In en om het monumentale pand aan de Jan Matthijssenlaan komen 27 luxe appartementen. De Brielse monumentencommissie gaf eerder dit jaar goedkeuring voor het plan.

Het plan dat er nu ligt is begin 2020 door IOB en Molenaar en Co tot stand gekomen in gezamenlijkheid met aannemersbedrijf Van den Nieuwendijk Bouw BV. IOB gaat deze- en volgende maand de verkoopstukken gereed maken. Bij een succesvolle verkoop kan in het voorjaar van 2021 gestart worden met de bouw. De oplevering zal dan omstreeks het derde kwartaal van 2022 zijn. 

De appartementen

Van de 27 appartementen, zijn er 21 gelegen in het voormalige schoolgebouw. Deze bestaan uit 2 penthouses, 15 luxe appartementen op de begaande grond en 4 ruime maisonnettes in de Oostvleugel. De overige zes appartementen worden aangebouwd met uitzicht op de oude stadskern van Brielle. De appartementen, variërend tussen ca. 75 en 225m2, gaan tussen de €250.000,- tot €800.000,- VON. kosten.

Werkzaamheden IOB

  • Bouwkundige engineering: DO en verkooptekeningen;
  • Constructieve engineering: DO en UO;                                                                                         
  • Controle leverancierstekeningen;
  • Ontwerp brandveiligheid;
  • Toetsing bouwkosten;
  • Aanvraag omgevingsvergunning en bouwvergunning. 

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Hameeteman Makelaardij via info@hameetemanmakelaardij.nl en www.hofvanmaerlant.nl.

RIjks HBS Hof van Maerlant