Woontoren Het Terras aan de Maas

Het Terras aan de Maas maakt deel uit van het grootschalige woningbouwproject De Elementen langs de Oude Maas in Spijkenisse. De Elementen bestaat uit het appartementencomplex De Vier Werelden, woontoren Rokade, de woonwijk in de jaren dertig stijl ‘Het Land’ en Het Terras aan de Maas. Het is het derde hoogbouwproject aan de Dijkzone waarbij IOB betrokken is geweest. 

Modern wooncomplex

Het project bestaat uit twee woontorens met een enkellaagse commerciële plint. Naast de appartementen en commerciële ruimtes beschikt het complex ook over vier zorglagen. De dienstverlening op het gebied van zorg wordt gecoördineerd door Humanitas, een organisatie met een zeer vernieuwende kijk op zorg. Door de slimme vorm van de woontoren hebben veel terrassen zicht op De Oude Maas óf het achterland van Spijkenisse. De architectuur van het complex is enigszins geïnspireerd op het werk van de beroemde Spaanse architect Gaudi, wat terug te vinden is in de golvende lijnen van de terrassen. 

Toren II
Het eerste gedeelte van Het Terras aan de Maas (Toren I) is in 2013 opgeleverd. Op disndag 16 oktober gaf Igor Bal, wethouder Spijkenisse, het startsein voor de bouw van Het Terras aan de Maas (Toren II). 
 

In opdracht van VORM Ontwikkeling B.V. heeft IOB de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Constructieve engineering;
  • Voorlopig ontwerp tot en met de realisatie.

Artikel Terras aan de Maas.pdf

Terras aan de Maas