Transformatortransport station Breukelen-Kortrijk

De transformator voor station Breukelen-Kortrijk kan bijna op transport. In het weekend van 24 en 25 september staat het eerste deel van het transport op de planning. In het weekend van 8 en 9 oktober het tweede deel. Dan komt de transformator aan op hoogspanningsstation Breukelen-Kortrijk. Omdat de transformator ongeveer 6 meter hoog, 3,5 meter breed en 12,5 meter lang is en circa 325 ton weegt, betreft het hier een groot transport.

Voor dit transport heeft IOB voor Mammoet engineeringswerkzaamheden verricht aan de fundatie van de grote Liebherr LR11350 kraan, de superlift (600 ton), de overkluizing van 2 grote waterleidingen langs de A2, de hellingbaan en de vijzel- en sleebalken om de transformator in de transformatorcel te plaatsen. Ook heeft IOB een constructieve controle uitgevoerd van de kunstwerken in de A2 waar het transport overheen zal rijden. 

Daarnaast heeft IOB alle civiele/ constructieve engineering verzorgd voor het complete station in opdracht van Joulz Energy Solutions, zoals het trafogebouw, het Centraal Diensten Gebouw, de schakelvelden, de afspanportalen en hoogspanningsmast. 

Klik hier voor meer informatie over het transformatortransport.

Bron: Factsheet TenneT