Brug over de Sluis Spijkenisse geplaatst

Eind juli is de fietsbrug over het sluisje bij de ingang van de Spijkenisserhaven geplaatst. De brug staat momenteel nog omhoog, dat zal zeker nog tot september duren want dan zal de brug officieel geopend worden.

Als de toewegen van en naar de fietsbrug gereed zijn en de brug geopend wordt voor het langzaam verkeer, is daarmee de mogelijkheid tevens gereed voor een ‘rondje Voorne-Putten’, een route om het hele eiland op de fiets te bekijken, compleet.

Dura Vermeer heeft IOB gevraagd om het ontwerp van de architect constructief, zowel de beweegbare brug als de funderingen, uit te werken om de haalbaarheid te controleren.  In het vervolgtraject heeft IOB de constructieve engineering van de fundering en landhoofden uitgevoerd. Het definitieve ontwerp van de brug is naar een specialistische bruggenbouwer overgegaan.

Het is een hefbrug die ervoor zorgt dat de haven van Spijkenisse bereikbaar blijft. Met de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk “De Haven” in het project De Elementen is het straks mogelijk hier te wonen aan het water en je eigen boot voor de deur aan te leggen.

Klik hier voor een filmpje van het plaatsen van de burg