Officiële handeling Brug over de Sluis Spijkenisse

Woensdag 13 april is de officiële handeling voor de realisatie van de Brug over de Sluis in Spijkenisse. De handeling wordt verricht door wethouder Christel Mourik van de gemeente Nissewaard. De aanleg van deze brug maakt het rondje Voorne-Putten, een route om het hele eiland op de fiets te bekijken, compleet.

Dura Vermeer heeft IOB gevraagd om het ontwerp van de architect constructief, zowel de beweegbare brug als de funderingen, uit te werken om de haalbaarheid te controleren.  In het vervolgtraject heeft IOB de constructieve engineering van de fundering en landhoofden uitgevoerd. Het definitieve ontwerp van de brug is naar een specialistische bruggenbouwer overgegaan.

In het 4de kwartaal van 2016 zal Dura Vermeer de brug opleveren. Het is een hefbrug die ervoor zorgt dat de haven van Spijkenisse bereikbaar blijft. Met de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk “De Haven” in het project De Elementen is het straks mogelijk hier te wonen aan het water en je eigen boot voor de deur aan te leggen.