Ministerie eist controle galerijflats

Bij galerijflats die zijn gebouwd voor 1975 moeten alle galerijvloeren worden gecontroleerd op veiligheid. Het gaat om enkele honderden galerijflats. De controles door de eigenaren moeten voor 1 juli 2017 gereed zijn.  De gemeentes moeten toezicht houden op de controles. Dat maakte het ministerie voor Wonen dinsdag bekend. (Bron nu.nl)
 
Als specialist op het gebied van constructieve veiligheid worden de ingenieurs van IOB regelmatig ingeschakeld om verdachte balkons en galerijen op gebreken te controleren. Onveilige balkons en galerijen zijn als een steen op de maag van gebouweigenaren: ze schreeuwen om aandacht, maar herstelwerk pakt vaak duur uit. Moet een gebouw wel altijd in zijn geheel in de steigers? Ingenieursbureau IOB constateert dat een plaatselijke ingreep in veel gevallen volstaat. Grondig vooronderzoek en slimme hersteltechnieken kunnen vastgoedeigenaren een hoop kosten en overlast besparen. Twee recente projecten waarbij IOB advies heeft gegeven over dit onderwerp zijn de galerijflats in Sliedrecht en de uitkragende galerijen in Vlaardingen.

IOB is al even bezig met dit onderwerp, lees zo ook onze artikelen over dit onderwerp op de site van Vastgoedjournaal en in de Stedenbouw

Wilt u meer weten over hoe IOB u kan ondersteunen bij een dergelijk vraagstuk? Lees dan hier in onze brochure verder! Of neem dan contact op met Rob Kokshoorn, via e-mail r.kokshoorn@iob.nl of telefoon 0615065898.