Officiële handeling Zorgboulevard ZMC Zaandam

Maandag 21 september is de officiële handeling voor de start bouw van de Zorgboulevard Zaans Medisch Centrum. VORM ontwikkelt en realiseert de Zorgboulevard; met daarin een Revalidatiehotel, Gezondheidscentrum, Oogziekenhuis, Ziekenhuisapotheek, restaurants, meerdere winkels in de plint en een grote supermarkt met parkeergarage. IOB heeft in opdracht van VORM voor dit project de constructieve uitwerking verzorgd.

Op de begane grond komt een restaurant, reguliere winkels, maar ook shops die te maken hebben met de zorg die geboden wordt. Bijvoorbeeld een kapper die ook pruiken maakt of een orthopedische schoenenwinkel. De ZaanApotheek is hier ook te vinden.

Op de eerste etage komt het gezondheidscentrum, met onder andere een huisartsenpraktijk, fysiotherapie, pedicure, podotherapeut, echoscopie, verloskundigen en meer. Verder bevindt zich op de eerste verdieping het personeelsrestaurant voor het ziekenhuis. Een oogziekenhuis en de ziekenhuisapotheek zijn te vinden op de tweede verdieping. In de drie verdiepingen boven het oogziekenhuis komt een zorghotel. Het zorghotel is bedoeld voor patiënten die moeten revalideren, zoals na een operatie aan de heup of knie. Dit is een gezamenlijk initiatief van het ZMC en Evean.