IOB begeleidt dynamisch proces Barckalaan

In de september editie van vakblad Industriebouw (ed. 87) is een artikel gepubliceerd over het nieuwe duurzame bedrijfspand van WTH Vloerverwarming dat STATON Bouw op de Barckalaan 18 in Capelle aan den Ijssel realiseert. Ingenieursbureau IOB verzorgt de constructieve begeleiding in opdracht van Program Vastgoedontwikkeling. 

Arjan Beukelman, adviseur constructietechniek: “We hebben eerst het constructief ontwerp gemaakt, vervolgens het constructieve deel van de vergunningsaanvraag verzorgd, en toen de aannemers aan de slag gingen hebben we ook als controlerend constructeur de bouw begeleid. Dat betekent altijd een spanningsveld, want je hebt te maken met de belangen van de opdrachtgever, de architect én de wensen van de huurder of koper van een pand.

Zo is de kantoorfunctie later uitgebreid, daarvoor is een deel van de entresol gebruikt. Constructief heeft het ook voor mooie uitdagingen gezorgd. De opvallende oversteek van vier meter hebben we kunnen realiseren door speciale vakwerkliggers in te bouwen. Dat is best uniek voor zo’n type pand, kan ik wel zeggen. Ook de dieptewerking die door de architect is bedacht, hebben we met mooie luifels kunnen vormgeven.

Lees verder:

Artikel Industriebouw (ed. 87) Barckalaan Capelle aan den Ijssel