Feestelijke opening campus Yours Leidse Schans

Maandag 26 augustus opent minister Kajsa Ollongren het tweede deel van de grote duurzame studentencampus Yours in Leiden. VORM en Ballast Nedam hebben als bouw- en ontwikkelcombinatie De Leidse Schans gezorgd voor de ontwikkeling en realisatie van de campus. De 467 studentenwoningen zijn inmiddels verhuurd door studentenhuisvester DUWO. 

De twee gloednieuwe complexen met respectievelijk 218 en 249 studentenwoningen vormen samen het tweede deel van campus Yours op de Leidse Schans. In 2015 werden de ruim 600 woningen van het eerste deel al in gebruik genomen. 

De nieuwe studentenwoningen op de campus zijn uiterst duurzaam en helemaal klaar voor de energietransitie. Net als de eerder gebouwde studentencomplexen zijn de twee nieuwste gebouwen volledig gasvrij en extra geïsoleerd. Verwarming en warm tapwater worden hier geleverd door een combinatie van een warmtepompboiler, een ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW) en vele zonnepanelen op de daken. De campus voldoet daarmee aan de door de gemeente gestelde duurzaamheidseisen.

IOB is na afronding van het masterplan bij project Leidse Schans betrokken. Voor de verdere constructieve uitwerking is IOB als hoofdconstructeur ingeschakeld. 

Lees ook: