Samenwerking IOB en Havenbedrijf Rotterdam

HELLEVOETSLUIS - Het Havenbedrijf Rotterdam heeft na een succesvolle aanbesteding Ingenieursbureau IOB het raamcontract voor het verrichten van de bouwkundige adviesdiensten gegund. Op 29 januari vond de officiële kick-off van de samenwerking plaats.

Ingenieursbureau IOB zal zich tenminste de komende drie jaar, met daarnaast nog vier optionele verlengingsjaren, op de opdrachten vanuit het Havenbedrijf gaan richten. Een belangrijke pijler in de samenwerking is de verdere ontwikkeling van het gebied rondom de Rotterdamse Merwe-Vierhavens (M4H) tot een bruisend innovatief Makers District. Een creatief werkgebied waar start-ups, scale-ups en grown-ups elkaar kunnen ontmoeten en hun intrek kunnen nemen in het karakteristieke industriële vastgoed. De eerste projecten worden op dit moment opgestart.

 “Een geweldige opdracht waar we onwijs veel zin in hebben!”, aldus Rob Kokshoorn, Commercieel Directeur bij Ingenieursbureau IOB. Tijdens een interactieve kick-off sessie werden de kernteams van beide partijen aan elkaar voorgesteld: “De energie tussen beide partijen is fantastisch en de teamspirit zit er al goed in. We vullen elkaar met onze kennis en kunde heel goed aan. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we de komende jaren samen mooie en succesvolle projecten gaan neerzetten.”

Ingenieursbureau IOB uit Hellevoetsluis richt zich op de engineering van de gehele gebouwde omgeving. Van nieuwbouw tot renovatie en transformatie. IOB bestaat dit jaar 40 jaar en is onder andere bekend van projecten als het Centraal Station Rotterdam, het Wereldmuseum en museum Boijmans van Beuningen.