Constructietechniek

Een constructie moet primair veilig zijn, daarover bestaat geen enkele discussie. Maar daarnaast denken wij ook aan het belang van efficiëntie en hebben we een scherp oog voor kosten. IOB verzorgt al jaren constructieadviezen, berekeningen en tekeningen voor hoogbouw, utiliteitsbouw en woningbouw enzovoorts. Daarnaast hebben wij ruime ervaring in de industriële sector. Hier kunnen wij bijvoorbeeld blastproofberekeningen voor doen en daar uw constructie op beoordelen en verbeteren.

Slimme constructeurs en de aannemerij
Uw concurrenten een stap voor zijn in de aanbiedingsfase betekent het bedenken van slimme alternatieven. Laat dat gerust over aan onze constructeurs. IOB is maar wat graag uw bouwteampartner bij het ontwerpen van de constructie.

Constructieadvies en BIM
Door het gebruik van 3D modellen in BIM worden fouten en afstemmingsverschillen voorkomen. Daarnaast combineren wij meerdere specialismen waardoor IOB zich onderscheidt van andere constructeurs. Onze constructieadviseurs denken mee over de grenzen van hun opdracht en begrijpen de belangen die in een bouwteam leven. Dat maakt ons flexibel in het bedenken van integrale oplossingen.

Ook slimme constructeurs voor projectontwikkelaars
De kennis die wij in 36 jaar hebben opgedaan met de aannemerij gebruiken wij ook om projectontwikkelaars en architecten verder te helpen. Door de juiste haalbaarheidsstudies kunnen wij op hoofdlijnen meedenken met projectontwikkelaars en architecten. Hierbij nemen wij niet alleen de constructie mee, maar ook de esthetische kwaliteit van het gebouw. Meedenken met de opdrachtgever en de architect en daarbij de bouwkosten niet uit het oog verliezen. Dat is wat het vakmanschap van onze medewerkers kenmerkt!

Civiele techniek
IOB verzorgt advies en engineering op het gebied van (fiets)bruggen, reetunnels, (ondergrondse)bekabeling en alles wat daar tussen zit. IOB heeft de expertise in huis om op deze gebieden te adviseren over de civiele techniek. Door innovatie en bestaande technologieën te combineren, kunnen wij een oplossing op maat bieden om in te passen in plaatselijke ruimtelijke ordening.