Brandveiligheid

IOB verricht veel verschillende soorten van advieswerkzaamheden. Hierbij vinden wij brandveiligheid een heel belangrijk onderdeel. Afhankelijk van uw wensen nemen wij actief deel tijdens de ontwerpfase, vergunningsfase en/of realisatiefase. Tevens zijn wij uw partner om een eventuele discussie met de brandweer in goede banen te leiden.

Brandpreventie in bouwplannen
Om de brandveiligheid zo goed mogelijk in projecten te verankeren worden er documenten opgesteld aangaande de brandveiligheid. Denk hierbij aan quick scans brandveiligheid, vuurlastberekeningen, masterplannen brandveiligheid, ontruimingsplannen en ontruimingsplattegronden.  Ook rapportages aangaande beheersbaarheid van brand of het aantonen van gelijkwaardige oplossingen worden meegenomen. Bedrijven welke worden aangeschreven door bevoegd gezag wegens gebreken nemen wij zorgen uit handen door het aandragen van technische oplossingen.

Bouwplantoetsing
Gecertificeerde bouwplantoetsing behoort eveneens tot de mogelijkheden. Doordat IOB op de hoogte is van wet- en regelgeving maakt dit het mogelijk bouwplannen zowel te toetsen als te adviseren. Mede hierdoor wordt op efficiënte wijze een voor alle betrokken partijen brandveilig bouwwerk gerealiseerd.

Heeft u vragen over de brandveiligheid voor zorginstellingen? Ook hierbij zijn we u graag van dienst. Neem contact met ons op voor meer informatie.