Officiële ondertekening herontwikkeling Maerlant

Woensdag 8 juni heeft op de Provada de officiële ondertekening voor de herontwikkeling van het Maerlant college in Brielle plaatsgevonden.

De gemeente Brielle wil op de voormalige schoollocatie Maerlant aan de Jan Matthijssenlaan te Brielle woningbouw mogelijk maken. Voor de herontwikkeling van de monumentale rijks-HBS is in 2014 de tender gewonnen. De winnende combinatie bestaat uit VolkerWessels Vastgoed BV, architect Joris Molenaar van Molenaar&Co en Ingenieursbureau IOB voor gehele technische advisering. 

Het voormalige schoolgebouw Maerlant zal met veel respect voor de bouwhistorische waarde worden herbestemd. In het gebouw komen appartementen. Hierbij wordt de structuur van het schoolgebouw bewaard en de monumentale kwaliteit gebruikt.  Aan de achterzijde van het gebouw wordt een eigentijdse uitbreiding gerealiseerd. Om het gehele terrein opnieuw in te richten zal een landschapsarchitect worden ingeschakeld.

Vanaf de zomer van 2015 worden de plannen voor Hof van Maerlant verder uitgewerkt. De verwachting is dat medio 2016 de renovatie kan starten. Half 2017 kunnen de appartementen in het voormalige schoolgebouw bewoond worden.