Feestelijke handeling 1e fase Campus Yours Leiden

Maandag 15 juni is de feestelijke opening van de 1e fase van Campus Yours Leiden. Dit om te vieren dat 583 studentenwoningen in blok B, 117 starterwoningen in blok C en de openbare inrichting is opgeleverd. IOB heeft voor deze woningen de volledige constructieve engineering verzorgd en directievoering en toezicht gehouden op het bouwrijp maken van de bouwlocatie. De architect is Mecanoo en de projectontwikkelaars zijn VORM ontwikkeling en Ballast Nedam. Opdrachtgevers zijn Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Stichting DUWO.

De woningen aan het Betaplein, de Deltaweg en het Omegaplantsoen in Leiden maken deel uit van een ambitieus nieuw project: Campus Yours Leiden. Op deze nieuwe campus wonen straks zo’n 1900 studenten en meer dan 300 starters. Er is 950 m2 gereserveerd voor bedrijfsfuncties zoals een studentencafé en/ of supermarkt.

De campus wordt een eigentijdse stadswijk met veel openbare ruimte die de gebouwen verbindt. Elk gebouw is door het gebruik van verschillende steensoorten en structuren opgedeeld in kleine behapbare fragmenten. Elke entree heeft een eigen identiteit en is ontworpen met hulp van ROC-studenten. De hoogte van de gebouwen op de campus varieert  van 6 tot 16 verdiepingen.

De campus ligt dicht bij station Lammenschans en buslijnen richting het centrum en de regio. Naast de campus ligt het ROC Leiden.