Eerste paal multifunctionele accomodatie Kapelle

Maandag 11 mei is de officiële eerste paal van de multifunctionele accommodatie in het Zeeuwse Kapelle. Deze ‘MFA’ is volledig energie neutraal. Het door TenW architecten adviseurs ontworpen gebouw biedt plek aan onder andere twee basisscholen, een kinderopvang, de bibliotheek en diverse zorgpartijen. 

De energieprestaties worden bevorderd dankzij een compact ontwerp, een hoge isolatie en andere duurzame maatregelen. IOB heeft de constructie integraal en optimaal ingepast in het ontwerp van TenW waarbij energieneutraliteit en duurzaamheid leidend was. Naast het constructieve advies vanaf de initiatieffase is IOB ook de BIM manager geweest voor dit project. 

Dankzij het compacte ontwerp zijn de gebruikers zo nauw mogelijk aan elkaar gerelateerd en kan het omhullend oppervlak klein worden gehouden. Het markante golvende dak is naast glasstroken voorzien van 1500 netto vierkante meter aan zonnepanelen, die samen met een warmte-koudeopslag voor de benodigde energie zorgen. 
 
De gemiddelde GPR-score zal 8,94 gaan bedragen. Verder voldoet MFA Kapelle aan de Frisse Scholen-klasse B en op verschillende aspecten aan klasse A.

Lees ook:

'Nieuwbouw MFA Kapelle'